Over Aletta van der Woude

Opgeleid als cultureel antropoloog heb ik een sterke affiniteit en een scherp oog voor mensen en culturen. Aandacht voor mensen, voor hun potentie en ontwikkeling is een rode draad in mijn werk. Mensen beschrijven me als inspirerend, betrokken, sterk in het verbinden van mensen en het versterken van hun kracht en leiderschap.

Ruim achttien jaar heb ik leiderschap- en directie posities vervuld in verschillende internationale organisaties, zowel in Nederland als in Afrika. In al die posities stonden mensen centraal; in verandermanagement, organisatie- en cultuurontwikkeling en coachingstrajecten.

Vanaf 2017 ben ik voor mezelf begonnen en richt ik me op alle facetten van leiderschap en leiderschapsontwikkeling: executive coaching, werving & selectie en organisatie advies. Opdrachtgevers komen uit de publieke en private sector en de ngo-sector www.sparklingminds.nl. Ik heb veel ervaring in het werven en selecteren van leidinggevenden. Voor Castanho Selectie & Advies heb ik meerdere werving & selectie trajecten succesvol afgerond, ondermeer in de gemeenten Hogeland, Hoeksche Waard en Nieuwegein.

Ik heb een geaccrediteerde coach opleiding bij de School voor coaching gedaan en een internationale accreditatie voor leiderschapscoaching bij Marshall Goldsmith. Om mezelf scherp te houden volg ik regelmatig nieuwe trainingen waaronder de ‘Outward mindset’ training van het Arbinger Institute. en de leergang ‘Toezicht houden nieuwe stijl’.